Återupplivningsförsök nummer två

Nu har man återigen fått samma dumma(?) ide och försöka blogga lite om diverse saker kring mig.

Det som återstår att se är hur länge den här gången varar...

---------------------------

Min utbildning i ett nötskal:

För er oinvigda: jag studerar för tillfället till idrottslärare på GIH här i Örebro.

Jag kan lugnt säga att lärarprogrammet med inrikting Idrott och Hälsa är onekligen den roligaste och bästa utbildning som finns att välja. Varför undrar ni kanske... Svaret är att vi i min klass, IL2B (för övrigt världens bästa klass), har hur roligt som helst på alla praktiska pass. Och dessa pass förekommer rätt ofta - rättare sagt runt 3-7 pass i veckan.
Tänk er, att ha gympa 3-7 ggr i veckan med en fullt idrottsintresserad och underbar klass...!

Ett urval på vad vi gjort:
(Versalerna inom parentes på slutet är lärarnas namn)

Idre - En vecka med slalom, längdskidor, endagstur upp till Sädjans topp med fotografering!, en åktur mitt på natten UTAN någon belysning alls och sist men inte minst alla afterski med klassen! Icke att förglömma: Vår härliga Stephan Svenning som gärna bjuder på sig själv - och det ofta! Man kan säga att han är skogsmullen personfierad. (SSv, AC)

                                                              

                     På städjans topp - något av en tradition att Svennings (han som ligger) 
                                                          klass klär av sig på toppen


Fjällvandring - femdagarsvandring från Storulvån till Sylarna och tillbaka. Hur härligt som helst och vilken upplevelse vi fick! Vada över en stor älv, sova i tält medan vinden piskar som fan mot tältet, klättra uppför Lillsylen, laga mat på trangiakök. Det är något jag rekommenderar alla att uppleva minst en gång i livet! (KA)

                                                   
                 Första dagen              Andra dagen - "offroad" då vi        Vår lägerplats andra och 
                                               inte följde vår förutbestämda rutt.               tredje dagen 


Simning - Gustavsvik har fått flera besök av oss där vi provade allt från vattenlekar, undervattensrugby, simteknik, simhopp till livräddning i vågmaskinen. Lärorikt och kul! (PS)

Dans - Allt från zickzack marsch, linedance, foxtrot till bugg och vals. Här är det lite knepigt för mig att hänga med eftersom det mesta görs utifrån musiken men mycket tack vare den härliga attityden i klassen funkade det utmärkt!
Ni skulle bara se dansläraren Kia Bringert...! Vilken energiknippe! (KB)

Gymnastik - vi fick utföra olika saker, allt från enkla hopp med och utan satsbrädor, trampetthopp, hand- och huvudvolter till roliga (och konstiga) påhittade uppvärmningstekniker på långmattor. Nyligen började vi med olika saker på ringar, bom och räcken bara för att nämna några. Det tar verkligen på krafterna! Träningsvärk är mer regel än undantag! (PS, SP)

Bollspel - allt från bollekar till lagbollspel. Det är otroligt vad mycket man kan göra med bollar!
Med klassen kan allt hända - löjliga upptåg till seriösa satsningar! (PS)

Skridskor - vi åkte till ishallen och fick åka runt och antingen utföra uppgifter eller leka! Sista dagen fick vi uppgiften att utforma ett konståkningsprogram med olika moment och rörelser. Dagen till ära hade tjejerna sett till att ha konståkningsdräkter och vi killar svarta byxor med vita skjortor! Såg riktigt snyggt ut! (PS)

                                                                     
                                                                    Konståkningstruppen

Orientering - Ute i Glomman sprang vi mer eller mindre vilse(?) men alla kom fram välbehållna! :-)
Orienteringsmomentet avslutades med en examination i Karlslundskogen. (KA)

Friidrott - vi har hunnit med lite olika saker; kasta, springa och hoppa. Progression är viktigt - det vet ju vem som helst! :-) De riktiga friidrottsmomenten ska vi prova på längre fram. (AC)

Våra lärare är värda ett litet omnämnande:
Stephan Svenning (SSv), Karin Andersson (KA), Anita Cierzniewski (AC), Pelle Sundberg (PS), Kia Bringert (KB) och Stewe Persson (SP). Det är namnen på de lärare vi haft som mest och man kan bara konstatera att de är väldigt professionella och vi har haft roligt - och då menar jag verkligen roligt - med dem!
Jag har tappat räkningen på hur många gånger de har bjudit på sig själva...!