23 november - det kan inte bli bättre!

23 november är dagen jag alltid ser fram emot - men kanske i framtiden bävar inför(?) när man blir gammal... - det är dagen då man får presenter och känner sig ett helt år äldre. Och den bästa presenten jag fått hitills är all snö som faller därute just nu! När jag var liten har mina krav på en perfekt födelsedag varit att det ska snöa/finnas snö därute. Så nej, det kan inte bli bättre än så här - jag njuter för fullt!
Att det blir bastu, förfest och utgång ikväll gör saken knappast sämre!

Jag uppmanar er - gör som jag, NJUT av all snö som faller därute!

100 dagar kvar...

I skrivande stund är det exakt 100 dagar kvar tills dagen vår bebis beräknas titta ut. Tiden nästan bokstavligt talat flyger iväg! Snart är det väl dags att diskutera veckopengen...
Om det finns något som är så fantatiskt så är det att få känna bebisen röra på sig och försöka lira fotboll med Jennys mage! Har tappat räkningen på hur många frisparkar man fått känna på hitills. Inatt när vi sov hade jag som vanligt handen på hennes mage och mitt i natten vaknade jag av att bebisen försökte sparka bort min hand, något bebisen misslyckades med. Ha!
Det är svårt att fatta att det verkligen finns någon därinne i älsklingens mage. Att det dessutom kommit till genom oss gör saken inte sämre. Det är hur fantatiskt som helst!

                    image40
                                Liraren som ville få bort farsans hand

Helgens aktiviteter

Jag ska ta och sammanfatta lite av de massa roligheter som jag haft under helgen:

(Först en liten parentes om rörelseverket i torsdags)
1. Rörelseverket

Rörelseverket är en examen där vi kombinerar dans, musik, redskapgymnastik och estetik till ett program på 10 minuter. Min grupp valde Olympiska spelen (OS) som tema och fixade ett program som var riktigt kul att genomföra! Vi tränade ett flertal gånger och när dagen D var kommen, blev det snarare dagen K (K som i KUL)!
Det var verkligen roligt, man njöt av varje minut! Vi hade 6 olika enfärgade tröjor (vit, grön, svart, blå, gul och röd) Förutom den vita symboliserade de andra färgerna förstås färgerna på OS-ringarna.
[Som bekant symboliserar färgerna alla länders flaggor (finns minst ett av färgerna i alla länders flaggor) och de fem ringarna symboliserar ju de fem olika kontinenterna utom antarktis.]
Vi hade musik från de fem olika kontinenterna och varje gång musiken byttes så tog vi av oss en tröja i taget. Den vita då undrar ni kanske - den användes när vi sprang med OS-facklan!  Jättekul! Det blev allt från truppgymnastik och volter till linedance och afrikansk ringdans.
Vi kollade oxå på de andra grupperna - jag säger bara wow! Alla var riktigt bra!

            
                           
1. Vi i början av rörelseverket  2. Truppgymnastik där alla både rullar kullerbyttor och därefter hoppar upp i takt  3. Pyramiden, vår avslutning på rörelseverket (här under träningen)


2. Halloweenparty hos Emelie med utgång (fredag)

Jag säger bara: Superkul! Visst var det synd att inte alla i klassen kunde komma men festen förgylldes av de som var med. Jag kunde bara konstatera att min klass (IL2B) är precis det som Fogelberg brukar benämna som: IL2Bääääääääst! :-D
Härliga utspökade varelser var med på festen och en massa bilder senare drog vi vidare till Kåren där man fick träffa en massa andra hemskheter - i princip alla var utklädda där! Härligt! Riktigt bra drag var det. Det bästa var att alla var jämlika där, döv eller inte. Kan rekommendera er att besöka kåren någon festkväll - billigt och bra!

             

1. Gänget som festade loss - kolla så snygga vi var!  2. jag och Hanna, mästerpaparazzifotograf! 3. Jag och masken från Kalle Anka :-)  4. Jag, Erik, Hanna och Jompa i Kåren 


3. Innebandymatch mot Hovsta IF (lördag)

Innan den andra halloweenfesten gick av stapeln väntade en drabbning med Hovsta IF i Lillåns skola. Matchen började bra, vi visade var vi ville ha motsåndarna och fixade 0-2 till oss genom Gordon och Edward rätt tidigt i första perioden (3e och 6e minuten). Hemmalaget fick in en boll i den trettonde men det var inte vad vi ville så vi kontrade med ytterligare ett mål genom Nicklas (17e minuten) innan första perioden gick mot sitt slut. 
Period 2 var mållös trots att vi drog på oss två(!) utvisningar - bra jobbat ÖDIBF!
I början av den tredje perioden kunde Hovsta reducera till 2-3. Detta kunde tydligen vi inte acceptera så Gordon ordnade ytterligare ett mål till som senare skulle visa sig vara det som avgjorde matchen även om hemmalaget kunde göra ett mål till. Resultat skrevs till 3-4 till oss. Jäkligt skön känsla! Det var dessutom vår första vinst för säsongen. Det här skulle minsann firas senare på kvällen!
Sen bar det av hemåt och lite fixande inför festen ikväll.

4. Halloweenparty hos oss med utgång (lördag)

Man kom hem från matchen och fick jäkta sig lite då det bara var runt halvtimme tills de första farliga gästerna skulle dyka upp. Men tack vare min älskade sötnos var det mesta fixat så det var bara smådetaljer som skulle fixas till för att göra kvällen till en av de bästa! Jag hade i fredags åkt ända till Köping och fixat en litet trumfkort som skulle plockas fram under kvällen! Allt från troll, djävlar till gastar och jesus(?) dök upp och lyfte upp festen! En bit inne på kvällen var det dags att sätta pricken över i:et så vi samlade alla och lade fram en stor skål med lite varmt vatten i och ytterligare en mindre med kallt bål i. Plötsligt dök jag upp med lite kolsyreis som jag lade mellan de två skålarna och voliá - det blev pricken över i:et! Se bild!
Den lilla detaljen gav verkligen festen rätt stämning! Senare vankades det utgång till Klaras som likafullt var roligt.
När man kom hem var man HELT slut. Jag hade bara sovit i 5 timmar från fredag till lördag (ja knäppt, jag vet).

              
         

1. Alla hemska gäster  2. Pricken över i:et!  3. Tänk så mycket några torra löv kan göra..!
4. Vi! Kolla, matchande tröjor & byxor! ;) 5. Vi fick påhälsning av spindlar vilket passade oss bra!  6. Istället för pumpa tog vi paprika - minst lika bra och både snabbt och lätt att fixa!
    

5. Biltvätt & petflaskesprängning!

AXL313, (notera numret! samma som Kalle Anka har på sin bil och jag som älskar Kalle -det kan inte bli bättre! :-D ), vår underbara Volvo V40 fick sig en välbehövlig tvätt  - både innan- som utanför! Man kan nästan tro den kommer direkt från fabriken :-D (nåja nästan iallafall!) Stort TACK till experten Ludde!
När vi var klara och skulle hemåt så tänkte vi minsann ha lite kul först.. Jag hade tagit med mig den kolsyreis som blivit över från festen och några tomma pet-flaskor. Den enkla ekvationen: kolsyreis + varmt vatten i en petflaska med förseglad kapsyl = BANG! (eller vad det nu låter som...)
När kolsyreis (-78 grader) kommer i kontakt med varmt vatten så subliminerar (förgasas) den. Alltså blir det ett rejält tryck i petflaskan tills...ja ni fattar.
Smällen var riktigt överraskande häftig! Vi var lite oförberedda men härligt var det! Fåglarna flög sina kos! :-)
Det är mig veterligen den enda miljövänliga smällen om man bortser från plasten från själva flaskan..!
Icke att förglömma, TACK till Jompa för tipset! 


                  
     Flaskan före                            Flaskan efteråt :-)


TACK NI ALLA UNDERBARA SOM FÖRGYLLDE MIN HELG!!


Halloweenparty x 2

Bu!

I skrivande stund är det omkring 1 timme och 40 minuter tills halloweenfest nummer ett börjar och 26 timmar 10 minuter till halloweenfest nummer två. Vad mer kan man begära?!

På halloweenfest nummer ett blir det storröj hemma hos Emelie med världens underbaraste klass - IL2B.
Måste nog sätta igång och fixa till mig nu så att man blir klar och för omväxlings skull vara ofin och komma i tid (fint folk sägs ju komma sent...).


Halloweenfest nummer två blir hemma hos oss. De lyckliga får även en bonus i form av permiärvisning av vår nyrenovererade lägenhet! :-) Eftersom det är en halloweenfest så vill man ju skapa bästa (jaja, näst bästa då) möjliga detaljer.. Vad det blir får ni se! Topphemligt!
Som cliffhanger(?) kan jag avslöja att jag fixat en grej som jag hoppas blir pricken över i:et!


Vi ses mina gastar!

Med vänliga hälsningar greve Tracula (nej hag har inte stavat fel, t som i thomas. så det så!)