Vår älskade THEO

image41

Theo har uppenbarligen glömt sista delen i ordspråket "skynda långsamt" i dubbel bemärkelse!
Han beräknades komma den 29 februari men det blev alltså den 13 januari närmare bestämt 03.23 på natten. Valet av tidpunkt är mycket klokt! Han föddes nämligen 3 minuter efter min egen födelsetid, som var 03.20 :) Det bådar gott vad gäller hans intellekt! Det gick så snabbt, vi kom in på förlossningen 01.20 och själva förlossningen gick mycket snabbt även den. Tog väl inte mer än 15 minuter innan han fick syn på sin morsa!

Vi alla tre mår utmärkt, vi två är hemma medan Theo fortfarande är kvar på neonatalavdelningen i USÖ. Han fick ligga i kuvös en kort tid och ligger nu i vanlig säng. Eftersom han föddes tidigt får han ligga där tills han lärt sig hålla sin kroppstemperatur, få ur sig gul-ämnen i sina gamla röda blodkroppar, som förövrigt är fler hos bebisar än vuxna (levern klarar inte riktigt fixa bort alla gul-ämnen än så det fixas genom att han får sola... vilket lyx!), och så måste han kunna klara sig utan sondmatning. Sen bär det av hemåt! När undrar ni kanske.. Det beror på hur fort han utvecklas. Det kan ta upp till 6 veckor.

Under dessa veckor pendlar vi alltså till sjukhuset varje dag. Och jag kan säga er, det finns inget mer underbart än att få hålla om honom hud mot hud! Det är så härligt, att man nästan vill krama och gosa sönder honom! :)
Nu gäller det alltså att montera ihop spjälsängen. Som tur är har vi fått och fixat det mesta redan så det är bara att hitta plats till grejerna i lägenheten.

Vi läääääängtar efter att få ta med oss Theo hem!

TACK till er alla som sänt oss gratulationer! 

Kram från oss tre!